Zee- en landschappen in olieverf

uit 2017 tot 2022 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Geborgenheid

2022

De zon staat laag. De natuur is in zachte kleuren gehuld wachtend op de nacht die komt. Bloemen lichten op in het late zonlicht. Het is windstil. Het huis is nog donker. Straks is er geborgenheid. Hij kijkt naar je....komt naar je toe.      

Oekraïens meisje

2022

In Oekraine staan de velden vol graan. Maar ook met zonnebloemen. Mee bewegend met het licht van de zon. Met dat helende licht  geven de zonnebloemen  warmte , liefde en troost aan de kinderen van Oekraine.  

Oekraïne

2022

De licht en warmte schenkende zonnebloem is er ook voor deze mensen van Oekraine. Zij zijn één met de natuur  en hun  dieren. Zo verzorgen en behouden ze de aarde voor de toekomst.

Bloemenlandschap in de mist

2021

De ochtendmist vervaagt de kleuren van de natuur in zachte tinten. De  mist maakt de wereld kleiner en intiemer. Verzacht voor even het leven. De vlinders slaan langzaam hun vleugels uit en brengen de mist voorzichtig in beweging.

Silence of a warm sunset

2019

De natuur trilt zacht door de warmte na een zwoele zomerdag. De wind is gaan liggen: het is stil. De zeilen  hangen loom en stil aan de mast. De zon gaat  langzaam onder. De kleuren worden zachter. De duisternis zal de warmte niet verdrijven. Het wordt een zwoele nacht.  

Silence with butterflies

2019

Een kleine boot bedolven onder geurende bloemen. De maan weerspiegelt in het water. Het riet beweegt zacht. In vergane tekens staat op de rand: "Point of no return".Dit voorspelt het opgaan in de tijd. Vlinders verborgen achter het hoge riet. Morgen begroeten zij de bloemen.

Chinese jonks on a big wave

2019

Zonder angst. De imposante golven deren hen niet en de naderende duisternis. De zon gaat al onder. De kleine zeilen helpen hen de golven te overleven. Ze hebben respect voor de zee en zijn één met haar. Ze vertrouwen op hun Jonks. Ze zijn samen. Zo overwin je het leven.Met de ander. 

ochtendnevel

2019

De mist hangt laag over het landschap. de stammen veraf zijn vervaagd.De zon komt op. Hij zal de mist verwarmen. De wereld gaat weer open. Bloemen geuren de dag tegemoet.

bloemenlandschap

2019

Volle kleurige, geurende bloemen.. Zoekende vlinders. Spoedig hebben ze elkaar gevonden. Genoten liefde om te overleven.  

Silence in nature

2019

De natuur in grijze tinten. Het bootje stroomt mee met de rivier. Alleen. Hij is er niet bij.  De man heeft hem laten gaan.  Het is stil. De vogels laten zich niet horen.  Wachtend op wat gebeurt. 

Afgaans jongetje

2019

Het afgaanse jongetje gaat vliegeren met zijn vader. Hij ziet mannen op straat. En nog meer kinderen. Hij kijkt verlangend om. Daar is zij. Daar zijn haar liefdevolle ogen op hem gericht.  Daar is hij veilig. Maar eerst is er zijn vlieger . Als hij aan het touw trekt hoort hij de wind.

Silence

2019

Hij ziet de windvlagen in de wolken. Hij is alleen. Het zeil duwt het bootje voort. Hij weet dat hij zal terugkeren. Maar nu nog niet. Later. Als zijn verlangen het wint van zijn eemzaamheid.

Let yourself be carried along

2017

Op de achtergrond in vage kleuren is de stad. Het bootje ligt vast. Nu nog zacht deinend op het water wacht hij op de tijd. Als hij weer komt zal hij dansen op de golven.  Ver weg van de stad. Vrijheid.

meisje van oude foto

2019

Ze is er niet meer. Het is iemand anders nu. Met verlangende blik naar binnen. Witte sluiers hangen voor haar langs. Een vergeten bruiloft: schim uit het verleden. De zwarte hoed.

stilleven met tegenlicht

2019

Het fruit is geplukt. Stil liggen ze voor het licht. Schaduwen ontstaan. Lichtspel van een stil leven. Wachtend.

de vuurtoren

2017

vuurtoren