schilderijen acryl op papier naar dummie-tekeningen

uit 2020 tot 2022 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

De Verziener 1

2020

Verzieners zoeken de waarheid. Daarom is hun blik meestal ver op de verte gericht. Als ze elkaar ontmoeten vertellen ze (over) de waarheid.  Altijd op zoek en in de verte turend. Zich rusteloos een weg banend door het landschap.

De Verziener 2

2020

Als Verziener wil je de waarheid vinden. De waarheid bestaat weten ze.  Zo lopen ze door de velden: kijken tussen de bloesem door,  ver en ver weg turend, hun blik scherp richtend op de verste verte op zoek naar de waarheid. Het zijn dan ook Ver-Zieners; Zoekende dus. Rusteloos.

De Verziener 3

2021

Deze naar de waarheid zoekende Verziener spiegelt zichzelf in het meer. Diep kijkend onder de waterspiegel. Dieper en dieper turend en verzienend  naar ver weg beneden op de bodem van het meer. Een Verziener dus. Op zoek naar de waarheid.

De Verziener 4

2021

Een bijzondere Verziener onder de Verzieners. Een Verziener is altijd op zoek naar de waarheid. Die bestaat, daar zijn ze van overtuigd. Deze Verziener heeft zich een lange snavel ontwikkeld. Hij zoekt de waarheid diep, erg diep in de kelken van bloemen.

De Verziener 5

2022

Deze Verziener balanceert op de punt van een brug om de wereld op zijn kop te bekijken. In de hoop op deze manier de waarheid te vinden. Dat doen Verzieners. Zei zijn altijd op zoek naar de waarheid. Deze bestaat zeggen ze. Ze kunnen dan ook ver-zien.

De Verziener 6

2020

Dit is een zeer bijzondere Verziener. Het onstaan van een nieuwe Verziener zou de waarheid wel eens zichtbaar kunnen maken. Een Verziener gelooft in de waarheid en is altijd daarnaar op zoek. Hij kan dan ook zeer ver zien. Dat is een voorwaarde om de waarheid te vinden.

De Verziener 7

2021

Deze Verziener heeft zich verscholen tussen het riet. Duidelijk een Verziener op zoek naar de waarheid. Hij heeft zich onzichtbaar gemaakt en tuurt nu tussen de wolken door om daarachter, misschien tussen de sterren, de waarheid te vinden. De waarheid is altijd ver te zoeken.

De Verziener 8

2021

Als je als Verziener wat klein bent uitgevallen of nog wat met groeien, klim je op een hoger punt  om toch ver genoeg te kunnen ver-zien. Zoeken naar de waarheid is een Verzieners opdracht voor het leven. Op zoek naar de waarheid is karma....

De Verziener 9

2021

Verzieners hebben allemaal één ding gemeen: De waarheid zoeken. Anders ben je ook geen Verziener. Deze Verziener druppelt  voedsel in de vorm van bolletjes aan de bloemen. Zo  beinvloedt hij de  bloemen in hun ontwikkeling om vervolgens de waarheid te ontdekken diep in de kelk. 

De Verziener 10

2021

Twee richtingen tegelijk zoeken kunnen alleen de oudere Verzieners. Hij zoekt de waarheid onder de grond, tussen de bomen, in een bootje op zee. Hij zal de waarheid vinden al moet hij, oude wijze Verziener, er een boek op naslaan. Over wat is wijsheid om de waarheid te vinden'.