Literatuur(poëzie) en schilderkunst samengebracht in één werkstuk.

uit 2017 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Poëzie

2021

poëzie 3D ruwe linnen. bloemen kleur

de Nacht

2018

Als je een aantal afbeeldingen oprolt krijg je weer een heel ander beeld.

de Nacht

2018

Dit werkstuk is een "construction"  gemaakt van schilderijen over de nacht. Onder de bovenste afbeeldingen zit nog een tweede schilderij verborgen. Door de bovenste afbeelding op te rollen of open te klappen komen deze schilderijtjes te voorschijn:  de mens in rust tijdens de nacht.   

de Nacht

2018

Deze afbeeldingen zijn verborgen onder de bovenste afbeeldingen van La Nuit.

Naar een gedicht van Hans Lodeizen..

2017

Bij deze "construction" zijn poëzie (van Hans Lodeizen) en schilderkunst  samengebracht. Deze teksten en afbeeldingen (over de liefde) zijn hier in verwerkt b.v. in boekjes , rollen of in andere vormen. 

Haiku

2017

Haiku.
Dit werkstuk gaat over de Japanse Haiku's met een letterlijk dubbel portret van een vrouw in kimono waarbij het ene schilderij over de ander uitgerold kan worden. zie de twee afbeeldingen. Onderaan zijn vier boekjes met haiku's die, zoals dat hoort bij haiku's, gaan over de Lente, Zomer, Herfst en Winter met de desbetreffende Japanse tekens. Er zijn totaal 17 Haiku's in dit werk verwerkt en diverse schilderingen.

Haiku

2017

Nu de rode rol is uitgerold komt de vrouw in kimono je tegemoet. (zie foto hierboven)

GebedenDoek

2017

Dit is een  GebedenDoek naar Het Boek van Vreugde . Een interview met de Aartsbisschop Desmond Tutu en de Dalai Lama. Veel meditatieve teksten en gebeden uit deze twee "religies" kun je vinden op rollen in linnen vakjes. Deze zijn beschilderd met bister. Met dank aan deze twee bijzondere mannen.